Töretlen siker a Carissa Országos Kispályás Foci Kupa!

Carissa Kupa Sajtótájékoztató

A január 6-án, pénteken kezdődő és három napon át tartó Carissa Kupa utolsó sajtótájékoztatóját tartották a szervezők a Kiskohász Étteremben, ahol a technikai kérdéseken túl számos, eddig el nem hangzott meglepetést is elénk tártak. Mint arról hírt adtunk, az idei, XV. Carissa Kupa a labdarúgás mellett jótékony célokat szolgál: a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség azt tűzte ki célul, hogy a rendezvény bevételeivel a Dunaújvárosi Mentőállomás munkáját támogatják. A sajtótájékoztató résztvevői, a támogatók, a szervezők mindannyian egyetértettek abban, hogy a támogatás ebben az évben is a lehető legjobb helyre érkezik majd. A technikai részletekről a DLSZ főtitkárától, a Carissa Kupa főszervezőjétől, Petrás Gábortól kaptunk tájékoztatást.

Petrás Gábor Carissa Kupa Főszervezője
Petrás Gábor Carissa Kupa Főszervezője

Több, mint kéthónapos szervező munka után mondhatom, felkészülten várjuk az ország egyik legszínvonalasabb kispályás labdarúgó tornáját, az immár 15. alkalommal megrendezésre kerülő Carissa Kupát. Szeretném megköszönni kollégáim munkáját, a támogatók segítségét, valamint a tornán induló csapatoknak sok sikert kívánok.

Január 2-án megtartottuk a sorsolást, s a tornán ezúttal 29 nagyszerű, az ország minden tájáról érkező csapat vesz részt. Az első találkozóra pénteken 14 órakor kerül sor, míg a döntőket vasárnap este öt-hat óra magasságában rendezzük meg. A nagyteremben a legjobb 16 együttes játszik a vasárnapi helyosztókon, míg az ide nem jutott gárdák a kisteremben döntik el a vigaszági helyezések sorsát. A kilátogató nézők az idén több gálamérkőzést láthatnak majd, melyek közül kiemelkedik a Művész Válogatott, a Dunaújvárosi Kohász öregfiúk, és a Sport TV válogatottjainak mérkőzése.

Mint minden évben, az idén is bemutató mérkőzést játszik a Dunaújváros PASE és a Dunaföldvári Holler UFC U10-es csapata. A kupa mindhárom napján tombolát árusítunk, melyből befolyt teljes összeggel a Dunaújvárosi Mentőállomást támogatjuk. A főszervező köszönetét fejezte ki a torna arany fokozatú támogatójának, a Roneko Kft-nek, akik a fődíjat, vagyis egy Barcelona mérkőzés megtekintését ajánlotta fel két fő részére, továbbá a torna fővédnökének, dr. Dorkota Lajos úrnak, valamint Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának.

Tóth Imre DLSZ Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának elnöke
Tóth Imre DLSZ Társadalmi Felelősségvállalás Bizottság elnöke

Tóth Imre, a DLSZ Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának elnöke kiemelte, az idén a labdarúgók és a szurkolók a Dunaújvárosi Mentőállomást támogatják majd, melyhez az induló tőkét, a kétszázezer forintot le is tették.

A Carissa Sportegyesület elnökeként, valamint a DLSZ Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának elnökeként nagy öröm, hogy az idén is sikerült megtalálnunk azt a szervezetet, a Dunaújvárosi Mentőállomást, ahová a lehető legjobb helyre érkezik majd a XV. Carissa Kupán összegyűlt támogatás.

Nagyszerű és példamutató Reszegi Imréék munkája, melyet mi így szeretnénk támogatni. Köszönöm dr. Dorkota Lajos úr, Dunaújváros Megyei Jogú Város, valamint Nemes Ferenc úr támogatását, akik számunkra minden jelentős megmozdulásunkban segítő kezet nyújtanak. Célunk, hogy a Carissa Kupán keresztül az ország nyilvánossága előtt még ismertebb legyen Dunaújváros, ezért külön köszönet idei sztárvendégeinknek, hogy vállalták a megméretést a gálamérkőzéseken, amelyek hozzájárulnak a jótékony célok megvalósításához is. Mint Tóth Imre elárulta, a családokra, így a legkisebbekre több meglepetés is vár majd, például itt lesznek a Star Wars szereplői.

Reszegi Imre mentőtiszt, a Dunaújvárosi Mentőállomás Vezetője megköszönte a DLSZ-nek, hogy az idei évben az ő munkájukat támogatják.

- Nagy megtiszteltetés ez számunkra, és ígérjük, hogy támogatás összegét a lehető legjobb eszközökre fordítjuk majd, melyek a betegeink céljait szolgálják majd. A legjobb pillanatban érkezik ez a segítség, hiszen tavasszal érkezik meg hozzánk egy új mentőautó, melynek felszereltségét fogjuk javítani ennek a támogatásnak a segítségével.

Dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke, Fejér megye és Dunaújváros Díszpolgára az idén évben is a torna fővédnökségét vállalta el, egyben magánemberként százezer forinttal támogatja a rendezvény sikerét.

- Nagy öröm, hogy Dunaújváros egy jó cél érdekében ismét példát mutat, egy emberként összefog, melyre az utóbbi években láttunk már számos, Magyarországon belül is kiemelkedő jelentőségű példát. Biztos vagyok abban, hogy az orvosok, mentősök munkáját nagyban segítik majd azok az eszközök, melyek beszerzésre kerülnek. Régebben, gimnazistaként csapatommal én is részt vettem a városi bajnokságban, így jól tudom, milyen hatalmas az a munka, melyet a DLSZ azóta is töretlen lendülettel végez. Nagyra értékelem munkájukat, így nagy örömmel vállaltam el a Carissa Kupa fővédnökségét. Bízom abban, hogy a sportszerető dunaújvárosiak sokan látogatnak majd ki a tornára, lehetőségük szerint támogatják a jótékony rendezvényt, ezzel együtt abban is, hogy a döntőben ismét szurkolhatunk majd dunaújvárosi csapatnak.

Izsák Máté, Dunaújváros Megyei Jogú Város önkormányzatának képviselője, az Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Sportbizottság elnöke Dunaújváros nevében köszöntötte a Carissa Kupa résztvevőit, majd elmondta, hogy minden sportszerető számára példa értékű az a munka, melyet a szervezők végeznek a torna sikeres lebonyolításának érdekében.

Nemes Ferenc, a Roneko Kft ügyvezetője, a XV. Carissa Kupa arany fokozatú támogatója kiemelte a DLSZ országosan is elismert munkáját, mely miatt lehetőségeihez mérten mindig támogatni fogja a Carissa Kupát.

- Nagyon régóta részt veszek a magyar labdarúgásban, hiszen az MLSZ felső vezetésében 12 éven keresztül dolgoztam. Ezek alapján kimondhatom, ilyen színvonalon megrendezett tornán, melyet a DLSZ évek óta megrendez, még soha máshol nem vettem részt. Nagyszerű, hogy a testmozgás, a labdarúgás mellet mindig megtalálják azt a célt, amely a dunaújvárosiak érdekeit szolgálják. Nagy öröm, hogy én lehetek az, aki a fődíjat, a barcelonai utat felajánlhatom. Bízom abban, hogy olyan labdarúgó szurkoló nyeri majd ezt az utat, aki soha sem járt még Barcelonában, ezzel biztosan maradandó élménnyel lesz gazdagabb.

Művész válogatott edzője, Zombori Zalán
Zombori Zalán, Kiss Péter Balázs és Candyman

A Művész válogatott edzője, Zombori Zalán arról biztosított bennünket, hogy nagyszerű válogatottal érkezik majd, és biztos abban, hogy mindent el fognak követni annak érdekében, hogy legyőzzék a többek között Lengyel Ferenccel soraiban felálló Dunaújvárosi Kohász öregfiúk gárdáját. Csapatának egyik tagja, a Barátok közt szereplője, Kiss Péter Balázs bízik abban, hogy ők is hozzá tudnak majd járulni a XV. Carissa Kupa sikeréhez.

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy részt vehetünk ezen a nagyszerű tornán, melynek a rangjához megpróbálunk mi is felnőni. A részvétel azért kiemelkedően fontos számunkra, mivel ilyen tornákon valósul meg a művészetnek és sportnak a valódi célja, hiszen mindkettő remek élményeket, valódi érzéseket nyújt az emberek számára. Még csak most érkeztünk Dunaújvárosba, de máris rengeteg szeretetet kaptunk, melyet megpróbálunk visszaadni az itt élők számára. Éliás Zsolt, a XIV. Carissa Kupa győztes Shell Dunaújváros csapatvezetője, aki már a legelső Carissa Kupa résztvevője is volt arról beszélt, hogy hiába van az országban szinte minden hétvégén egy kispályás labdarúgó torna, a Carissa Kupa töretlen népszerűségnek örvend.

A szervezők dicsérete, hogy az idén is jótékony céllal egészül ki a torna, melyhez mi, játékosok és szurkolók mindannyian támogatóként csatlakozunk. Címvédőként veszek részt a sajtótájékoztatón és bízom benne, hogy jövőre is itt leszek majd, hiszen a célunk a kupavédés.

A kispályás foci torna szervezőinek alapvető szándéka tehát, hogy segítsék a mentőszolgálat műszaki állapotának fejlődését, a dolgozók jobb munkakörülményeinek megteremtését és ezzel együtt javíthassák a mentés színvonalát. Ebben kíván segíteni ismét az amatőr sportolók és a focisták nagy közössége, valamint a Carissa Kupa, hiszen tudjuk, együtt életeket menthetünk! Várunk mindenkit a XV. Carissa Kupára január 6. és 8. között a Dunaújváros Sportcsarnokba.

Szerző: Szárszó Lajos
Forrás: Dunaújváros Online

Kategória