Carissa Kupa Nemzetközi Jótékonysági Kispályás Labdarúgó Torna

Carissa Kispályás Labdarúgó Kupa

A Királynő Híres Serlege - Carissa Kupa története dióhéjban

A Carissa Cup 2003-án indult útjára Dunaújvárosban, hogy a városi és a környékbeli kispályás labdarúgócsapatok megmutathassák tudásukat. A torna először a Dunaújváros Sportcsarnokban került megrendezésre, majd pár évre az Arany János Általános Iskola Tornacsarnokában költözött, ahol rendszeresen jobbnál jobb gárdák csaptak össze. A nagyszerű rendezvény – Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának és a főszervezőknek köszönhetően – 2013-ban már ismét a Dunaújváros Sportcsarnokban várta a remek csapatokat. A sportcsarnokban óriási hangulatban küzdött – az akkoriban még csak 24, 2014-től, harminckettő – csapat, akik már nem csak Dunaújvárosból és a környék településeiről érkeztek, hanem Budapestről, Székesfehérvárról, Dusnokról, Paksról és sok más vidéki városból jöttek, hogy elhódítsák a Híres serleget.

Ekkor már országos szinten is jegyzett komoly csapatok is rendszeresen neveztek a Carissa Kupára. Ilyen volt többek között a Karmacsi Autó FC (Dunaújváros) a Döcös (Székesfehérvár), Háromkirályok Colosseum (Dunaújváros), Csövesek (Dunaújváros), Fehérvár Team, (Székesfehérvár), Kaminokupa (Budapest) és Mad Dogs (Budaörs) csapata, hogy csak néhány legendás alakulatot említsünk. Ezek a gárdák olyan minőségi kispályás focit képviselnek, hogy a Carissa Kupák igényes – évről évre növekvő számú – nézői is elégedetten álltak fel a rendezvények végén. Az elmúlt évek pedig újabb nagy csapatok megjelenését hozták, olyanok, mint a Kemi-Ker Kft., Sárépszer Kft. a hazai Duanújváros PASE vagy éppen a Kecskemét futsal csapata nyújtott kiemelkedő teljesítményt. Idén viszont már nemzetközi lesz a mezőny, hiszen határon túli csapatok is beszállnak a harcba, hogy elhódítsák a híres Carissa serleget. Gálamérkőzések és sztárvendégek színesítik a zárónap programját, vagyis kijelenthető, hogy család barát rendezvénnyé nőtte ki magát az esemény. A kupa alcíme ezúttal: „Határokon Túl” ami természetesen nem véletlen- ugyanis 2018-ban nem csak magyarországi gárdák szeretnék elhódítani a díszes trófeát!

Remek baráti és családi szabadidős programokkal várunk!

A Carissa kupán a remek mérőzések mellett a jótékonyság is nagy hangsúlyt kap évek óta. Az első ilyen akció – a XI. Carissa kupán elindított karitatív kezdeményezés – Dunaújváros óvodáinak támogatását célozta meg, és végül 650.000.- forintot sikerült összegyűjteni a rendezvény égisze alatt, amiből sportfelszereléseket vásároltak.

A XII. Carissa Kupán a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház új CT berendezésének beszerzéséhez nyújtott segítséget a labdarúgó torna, (1 millió forintot tudtak átadni Dr. Mészáros Lajos Főigazgató úrnak), 2015-ben pedig két darab (806.196.- forint/db, összesen: 1.645.000,- forint értékű) életmentő készüléket vásároltak a Carissa Kupán befolyt pénzből Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának. A defibrillátorok a Dunaújváros Sportcsarnokban, valamint a Dunaújvárosi Egyetemen „álltak” szolgálatba. 2016-ban a (XIV.) Carissa Kupán lezajlott gyűjtés eredményeképpen pedig a Jószolgálati Otthon lakói számára telepítettek kültéri fitnesz gépeket és vásároltak sporteszközöket 1.827.400.- forint értékben! Az elmúlt (2017) évben pedig a Dunaújvárosi Mentőállomásnak két darab infúziós adagoló pumpát sikerült közösen átadnunk Reszegi Imre Úrnak a Mentőállomás vezetőjének. Idén pedig a dunaújvárosi Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedgógiai Módszertani Intézményt fogja támogatni a Carissa Kupa.

Minden évben gálamérkőzések is színesítik a rendezvényt, melyeket rendszeresen teltház előtt játszanak a csapatok. A felvezető találkozó a rendkívül népszerű U9-es focisták bemutató mérkőzése. A jövő reménységei mindig elkápráztatják tehetségükkel, küzdeni tudásukkal a nézőket.

A „felnőtt” gálamérkőzések közönségszórakoztató, mindig emlékezetes események, legyen szó a Magyar Parlament Válogatottról, a Videoton öregfiúkról, vagy éppen a Dunaújvárosi veterán labdarúgókról. Nagy öröm újra látni (hacsak egy-egy ilyen alkalommal is) Lehota Pistát, Csongrádi Ferencet, Szabó Józsefet, Lengyel Ferit, vagy éppen országgyűlési képviselőket, polgármestereket, államtitkárokat.

A Carissa Kupák aranymérkőzései előtt sztárfellépők látványos műsora várja a közönséget. Szenzációs produkciót mutatott be már a Carissa Kupán, Szász Kitti Freestyle világbajnok, labdazsonglőr, de remek tánccsoportok, vagy éppen a világhírű „Drumsters!” dobos csapat is garantálta már a jó hangulatot a lelátókon és a játéktéren egyaránt. 

A rendezvényről az értékes tombola nyeremények sem hiányozhatnak, hiszen minden évben közel félmillió forint értékű ajándékot sorsolnak ki a kilátogatók között. A fődíj minden alkalommal két belépőjegy egy nemzetközi európai élcsapat mérkőzésére. A szerencsések a helyszínen tekinthették meg már a Juventus FC, az AS Roma, az AC Milan, vagy éppen a ACF Fiorentina egy-egy találkozóját.

A háromnapos Carissa Kupa tehát igazi focihangulatot teremt Dunaújvárosban, emlékezetes nagy csatákkal, nagyszerű gólokkal és felejthetetlen kupahangulattal. Évekig beszélnek (akik látták) az elmúlt évek olyan magas színvonalú döntőiről, mint amit a Döcös a Csövesekkel, a Csövesek a Karmacsi Autó FC-vel, vagy éppen tavaly az Aramis SE Mad Dogs, a Shell Dunaújvárossal vívott.

A torna végén varázslatos eredményhirdetés zárja a Carissa kupát, ahol a legjobbakat díjazzák, majd a Queen együttes „We Are The Champions” című örökérvényű zenéjének hangjaira átadják a Carissa Kupa fővédnökei (Dr. Dorkota Lajos és Cserna Gábor) a győzteseknek járó serlegeket.

Várunk tehát mindenkit nagy szeretettel a Carissa Kupára, hiszen aki egyszer részt vesz bármilyen minőségben ezen a nagyszerű sporteseményen, újra és újra el akar majd jönni a Dunaújváros Sportcsarnokba, hogy újra és újra átélje a Carissa-élményt!

Jó szurkolást és jó sportolást kívánunk mindenkinek!

Az elmúlt években pedig már nemzetközivé avanzsált a rendezvény, hiszen határainkon túl is felfigyeltek a Carissa Kupa minőségére és színvonalára. Néhány éve Szerbiából, Ausztriából, Horvátországból, Romániából, sőt még Ukrajnából is rendszeresen jönnek kispályás labdarúgócsapatok, hogy Dunaújvárosban mutassák meg tudásukat és versenybe szálljanak a nagyszerű díjakért, serlegekért és persze a dicsőségért. Igen a dicsőségért, hiszen a Carissa Kupát megnyerni nem könnyű, a csapatok felkészülten, nagyszerű teljesítményt nyújtva lépnek pályára Dunaújvárosban. Aki pedig a háromnapos rendezvény végén a magasba emeli a trófeát és fürdik a konfetti esőben – pontosan tudja: Nagy dolgot hajtott végre!

Azonban nagyon fontos az is, hogy a torna nem csak győztesekről szól, hanem mindenkiről, aki egy ilyen rendezvényen pályára lép! Az élmény, amit a Carissa Kupa ad felejthetetlen! Várunk tehát mindenkit: Játékost, nézőt, csapatvezetőket, támogatókat, felnőttet és gyereket, hogy együtt töltsük ezeket a nagyszerű napokat!

Évszám
Kategória