A Közös Figyelem!

Jótékonysági Foci Torna 2020

Fantasztikus karácsonyi csoda

A Szent Pantaleon Kórház neurológiai osztályának nyújtanak segítséget a 18. Carissa Kupa szervezői a 2020. január 10. és 12. között sorra kerülő nemzetközi kispályás labdarúgó tornán.

Carissa kupa jótékonyság

(Tóth Imre DLSZ Társadalmi Bizottság elnök és Dr. Jobbágy Lajos orvosigazgató)

Immáron 18. alkalommal rendezik meg január 10. és 12. között a Carissa Kupa elnevezésű harminckét csapatos kispályás labdarúgó tornát, melyre nemcsak hazánk szinte minden szegletéből, hanem külföldről is érkeznek csapatok Dunaújvárosba. Az évről évre egyre népszerűbb viadal azonban a sport mellett a jótékonyságról is szól, így idén a Szent Pantaleon Kórház neurológiai osztályának nyújtanak segítséget a szervezők abban, hogy egy úgynevezett stroke őrzőt, egy megfigyelő szobát tudjanak kialakítani, s a viadalon befolyt pénzből speciális betegőrző monitorokat és vérnyomásmérőket vásároljanak.

Carissa kupa Jótékonyság

Dr. Mészáros Lajos főigazgató: Nagy örömmel fogadtuk a szervezők megkeresését, hogy 2014 után, - mikor a CT készülék vásárlást támogatták - ismét intézményünket szeretnék támogatni a Carissa kupán befolyt összeggel. Kórházunk ellátási területe igen nagy, hiszen Fejér megye lakosságának jelentős része, a Közép-Dunántúli régió 10 %-a és másik régiók egyes települései tartoznak területi ellátási kötelezettségünkbe, ami közel 130 ezer embert jelent.  Jelenleg a fekvőbeteg-ellátást 493 aktív és 188 krónikus, illetve rehabilitációs, összesen 681 ágyon végezzük. Fekvőbeteg-ellátó osztályainkon évente közel harmincezer beteg fordul meg.

Az akut betegeket a Sürgősségi Betegellátó Osztályunkon fogadjuk, majd betegségüktől és állapotuktól függően kerülnek a különböző osztályokra. A stroke betegeket is a sürgősségi osztályunkon látják el először, majd kerülnek az intenzív osztályra, majd a neurológiai osztályra, ahol az életmentő beavatkozásokat követően az utókezelések dandár munkáját végzik. Hatékonyan segíteni a személyzeti feltételeken túl, megfelelő körülmények között lehet, ezért is örülök, hogy ebből a támogatásból a stroke centrum további fejlesztését tudjuk megvalósítani.

A  kupára kilátogatóknak jó szórakozást, a csapatoknak minél sikeresebb szereplést, a szervezőknek pedig zökkenőmentes munkavégzést kívánunk! Egyúttal előre is köszönjük az adományozóknak az önzetlen segítséget.

Carissa kupa Jótékonyság

Dr. Kercsó Anca osztályvezető főorvos neurológiai osztály: Hálásán köszönjük a kezdeményezést és a nagylelkű segítséget, nagyon boldogan fogadjuk el a támogatást, szebb ajándékot nem is kaphattunk volna így Karácsony környékén! Kórházunk ágyaiból a neurológiai osztályon összesen 48 ágy található, a neurológia minden területéről kezelünk beteget, de fő profilunk a stroke ellátása. Osztályunkon a  stroke-os beteget kezelése, kivizsgálása és  folyamatos gondozása zajlik, ezzel sokszor egy hosszú távú kapcsolat kialakul a beteg és orvosa között. A stroke őrző kialakítása a szívügyünké vált, főleg amióta a Kórházunk Stroke Centrum lett 2016-ban. Az idén 330 acut stroke-os (beleértve a vérzéses stroke-ot is) beteget kezeltünk osztályunkon. Mindennapi tevékenységünket nagyban segíti ez a támogatás olyan eszközök vásárlásával, mint például betegőrző monitorok, melyek segítségével biztosítva lenne a szoros megfigyelés, a szakszerűbb és biztonságos ellátás, továbbá olyan környezet kialakításával, mely hatékonyabbá teszi, illetve megkönnyíti munkánkat, ezzel a betegek gyógyulását segíti elő.

A Carissa Kupa szervezőinek nagyon hálásak vagyunk, hogy értékelik a munkánkat, köszönjük az adományokat. A résztvevő csapatoknak sok sikert kívánunk!

Tóth Imre, a DLSZ társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának elnöke: Igyekszünk a lehető legtöbb helyen felbukkanni támogatóként, s ha az egészségügyhöz tudunk közelebb kerülni a mi szerény eszközeinkkel, akkor még nagyobb az örömünk, hiszen itt úgy látom, hogy életeket is tudunk menteni akkor, ha ezeket a berendezéseket megszerezzük, s ennél nagyobb dolog azt hiszem, hogy nem történhet.

Dr. Jobbágy Lajos, orvosigazgató: Gratulálok és köszönöm a labdarúgóknak és a sportolóknak, hogy a kórházat támogatják. Még mindig nyitott az az adakozás, melynek egyik része volt a jótékonysági bálunk, s itt megtapasztaltuk, hogy milyen jól esik az az állandó szeretet, és kézzelfogható támogatás. Éppen ezért is örültem nagyon, amikor megkerestek minket a DLSZ vezetői, hogy az idei Carissa Kupával a neurológiai osztályt támogatnák, mert nagyon jó helyre kerül az az összeg, amit a januári viadalon összegyűjtenek.

Barta Endre DMJV Carissa

Barta Endre, humán ügyekért felelős alpolgármester: - Mikor Petrás Gábor és Tóth Imre megkerestek minket, nem lehetett kérdéses, hogy az önkormányzat a lehetőségeihez képest a maximális támogatásáról biztosítsa a Carissa Kupát. A háromnapos torna már nemcsak a sportról szól, hanem a közösségépítésről, az értékeinkre való odafigyelésről, az adományozásról, éppen ezért a város nagyon büszke erre a rendezvényre, s biztos vagyok abban, hogy ez az adomány a legjobb helyre kerül.

Bali Zsolt, a GBB Zrt. ügyvezetője: - Cégünktől nem áll távol a karitatív tevékenység és a sport sem, ezért is örülünk annak, hogy a sporton keresztül tudjuk támogatni a neurológiai osztály fejlesztését, s nagyon bízunk abban, hogy ezzel a segítséggel a minőségi betegellátáshoz mi is hozzá tudunk járulni.

Carissa Kupa Jótékonysági torna
A  XVIII. CARISSA KUPA JÓTÉKONYSÁGI AKCIÓ TÁMOGATÓI ÉS ANNAK VÉGEREDMÉNYE 
1.  DLSZ TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS BIZOTTSÁGA (200.000)
2.  NEVEZETT CSAPATOK 
3.  GLOBÁL BIG BULDING ZRT.
4.  KEMI KER KFT.
5.  DUTRADE ZRT.
6.  DAV ZRT.
7.  DUNA BAU 777 KFT.
8.  BRIVI-SZER KFT.
9.  MEISE FERROSTE KFT.
10.  KGYD AUTÓSZERVÍZ 
11.  FERROBETON ZRT.
12.  DUNA KOMPLEX BAU KFT.
13.  PRIBIL SÁNDOR
14.  HEGEDÜS TIBOR
15.  MPRINT DEKORÁCIÓ STÚDIÓ
16.  DUNA PENT KFT.
17.  KÖDI GENERÁL KFT.
18.  SIKER ABLAK
19.  HORVÁTH ATTILA
20.  HERTELENDY DÁVID
21.  OROSZ ISTVÁN
22.  DERES ZOLTÁN
23.  PRINZ ATTILA
24.  BENCSIK ISTVÁN
25.  GARBACZ ISTVÁN
26.  MRÁZ BALÁZS
27.  ALEXANDRA MONTSOGIANNIS
28.  FERENCVÁROS BAJNOK CSAPAT ÁLTAL DEDIKÁLT LABDA / KÖDMÖN ZOLTÁN
29.  UKRÁN VÁLOGATOTT ÁLTAL DEDIKÁLT LABDA / NAGY ZSOLT
30.  CARISSA SPORTEGYESÜLET
31.  ADOMÁNYLÁDA
32.  ANONIM
33.  DUFK
34.  BERKI KRISZTIÁN
35.  VIRÁG BÉLA
36.  JÁTÉKVEZETŐK: BARABÁS MIHÁLY,DOLMÁNY TAMÁS, KRAJCSOVICS ADRIÁN
37.  JÁTÉKVEZETŐK: RÁCZ FERENC, REINICZ GÁBOR, NAGY LÁSZLÓ, NAGY MILÁN
38.  JÁTÉKVEZETŐK: SZABÓ JÁNOS, SZŰCS ZOLTÁN, VISZOKAI LÁSZLÓ
39.  TOMBOLA
40.  AD PIPE BUILD KFT.
41.  DR. SÜRÜ RENÁTA
42.  KOLLÁNYI ZSUZSI ÉS SZABÓ ATTILA 
   ÖSSZES BEVÉTEL: 1.500.000 Ft
Évszám
Kategória