Jelentkezz a Carissa Foci Kupára!
Pénzdíjas Labdarúgó Torna!
Jótékonyság a Dunaújvárosi Mentőszolgálatért
Gálamérkőzések és Sztárvendégek
Értékes Tombola Nyeremények

XV. Carissa Kupa - Dunaferr-Vasas a Gigászok Harcában

XV. Carissa Kupa Dunaújváros

A Dunaferr-Vasas győzelmével zárult az immár tizenötödik alkalommal megrendezett Carissa Kupa. A háromnapos kispályás labdarúgó tornán összesen huszonnyolc csapat mérkőzött meg egymással. A sportesemény, amelynek fővédnöke dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára, jótékonysági célt is szolgált: az idei torna bevételéből a Dunaújvárosi Mentőállomást támogatták.

Pénteken és szombaton a legjobb tizenhat közé kerülésért harcoltak a tornára nevezett csapatok. A szervező Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség és a még versenyben maradt együttesek mozgalmas zárónappal készültek a kilátogatóknak vasárnap. Több gálamérkőzés is volt, az elsőt a DPASE és a Holler FC U10-es utánpótlás csapatai játszották egymással. A kicsik csatáját végül utóbbiak nyerték meg 4-1-re, a mérkőzés legjobb dunaújvárosi játékosa Eszenyi Álmos lett.

Időközben felkészültek a Kohász Öregfiúk is, akik elsőként a Magyar Művészválogatottal csaptak össze. Ígéretes volt a kezdés, Lehota István által meg is szerezte a vezetést a Kohász, de miután Istenes Bence bombagólt lőtt Bita László kapujába, megtört a lendület. Később Kamarás Norbi, az Éjjel-Nappal Budapest Lalija is betalált, majd Fekete Balázs zenész duplája döntötte el a mérkőzést, de Horváth Attila még szépíteni tudott az eredményen.

Ezt követően sort kerítettek az első tombolasorsolásra Szatmári Ádámmal, akinek maga Vader Nagyúr és az 501-es légió két rohamosztagosa segített kihúzni a nyertes szelvényeket. A Művész válogatott nem sokat pihenhetett, újabb 25 perces gálameccs várta őket, ezúttal a Sport Tv gárdája ellen, akik esélyt sem adva három nullára legyőzték a művészeket.

A vidám felvezetés után elérkezett az első komoly téttel bíró találkozó, a bronzmérkőzés, amit a Kemi-Ker Mirage vívott a Mé-Szi Frucht ellen. Sokáig úgy tűnt, hogy akár szoros meccsre is lehet kilátás, egy idő után azonban a Mé-Szi Frucht Kft. bedarálta ellenfelét, és 7-3-as sikerrel megszerezte a bronzérmet.

A döntő előtti szünetben ismét a Kohász Öregfiúkon volt a sor, de a Sport Tv csapata nem hagyta őket érvényesülni, s végül 1-0-ra legyőzte a rutinos dunaújvárosiakat.

Még a döntő előtt kisorsolták a Carissa Kupa aranyfokozatú támogatója, a Roneko Kft. ügyvezetője, Nemes Ferenc felajánlását, amely két személyre szóló belépőjegy volt a Barcelona Celta Vigo elleni hazai mérkőzésére.

A kupa szervezői emlékplakettet adtak át azon főtámogatóknak, akik a rendezvény létrejöttében, a sikeres lebonyolításban segítettek, így dr. Dorkota Lajosnak, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgárának, a rendezvény fővédnökének, aki magánemberként is támogatta a kezdeményezést, és százezer forinttal járult hozzá a jótékonysági célhoz.

Nevében Kovács Judit, a Dunaferr SE elnökségi tagja vette át az emlékplakettet. Megköszönték a segítséget a rendezvény másik fővédnökének, dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselőnek, valamint Dunaújváros önkormányzatának, az emlékplakettet Izsák Máté, az oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságnak elnöke vette át.

Elismerésben részesültek továbbá a Sport Tv csapatának a Magyar Művészválogatott és a Kohász Öregfiúk tagjai, ahogy Arth Imre, a Carissa virágüzlet tulajdonosa is.

A jótékonysági összeget növelte a Dárdai Pál által aláírt mez licitálása is, az ereklye végül 110 ezer forintért kelt el.

Végül következett XV. Carissa Kupa döntő mérkőzése, a Dunaferr Vasas és a Karmacsi Autó összecsapása. A felek nagyon elszántan kezdték a mérkőzést, de hiába alakított ki mindkét csapat veszélyes helyzeteket, nem tudták azokat gólra váltani. Ez a kapusoknak is köszönhető, akiknek rengeteg tennivalójuk akadt az első öt percben.

A hatodik percben aztán Ughy Márk félpályáról beívelt labdájának ügyes irányváltásával megszerezte a vezetést a Dunaferr Vasas. Ezt követően a Karmacsi Autó mindent megtett az egyenlítésért, de nem sikerült gólra váltani a támadásokat. Még az sem segített, amikor az utolsó percekben a kapus helyére mezőnyjátékost hoztak a pályára. Így a Dunaferr-Vasas nyerte meg a tornát, s első alkalommal szerezte meg a Carissa Kupa vándorserlegét.

Természetesen több elismerést és különdíjat is átadták a torna végén a legjobb játékosoknak.

A vigaszágon zajló verseny győzteseinek járó érmeket és a Zeusz Kupát a harmadik helyezett Kecskeméti Egyetemnek, a második helyen végzett Elit Alakulatnak, a győztes Steelworkers csapatának, valamint Mohácsi Norbertnek, akit a Steelworkers színeiben a döntő legjobb játékosának választottak.

XV. CARISSA KUPA "GIGÁSZOK HARCA"
VÉGEREDMÉNY
1. HELY ? DUNAFERR VASAS
2. HELY ? KARMACSI AUTÓ FC
3. HELY MÉSZI FRUCHT KFT
KÜLÖNDÍJAZOTTAK
JÁTÉKOS FEKETE RÓBERT (KARMACSI AUTÓ FC)
KAPUS SIKUR LAJOS (DUNAFERR VASAS)
GÓLKIRÁLY MISKOVICZ ROGER (MÉSZI FRUCHT KFT)
DÖNTŐ JÁTÉKOSA UGHY MÁRK (DUNAFERR VASAS)
HAZAI CSAPAT MÉSZI FRUCHT KFT
ZEUS KUPA - VIGASZÁG VÉGEREDMÉNYE
1. HELY STEELWORKERS
2. HELY ELIT ALAKULAT
3. HELY KECSKEMÉTI EGYETEM
DÖNTŐ JÁTÉKOSA MOHÁCSI NORBERT (STEELWORKERS)

Már egy ideje ostromolta a Carissa Kupa vándorserlegét a Dunaferr-Vasas csapata, és idén sikerült is elhódítaniuk a trófeát. Ráadásul, a döntő mérkőzés győztes gólját Ughy Márk rúgta, aki ezért a döntő legjobb játékosának járó különdíjat érdemelte ki.

– Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megnyernünk ezt a nagyon színvonalas tornát. Úgy látom, hogy az egész nap során nehéz ellenfelekkel játszottunk, de a csapategységünk nagyon erős volt, és ezért sikerült a döntőbe kerülnünk. A különdíjat pedig annak köszönhetem, hogy sikerült a döntőben elérnem egy gólt. De ez nem lett volna elég a győzelemhez, hogyha a csapategységünk nem ennyire erős és nem akartuk volna ennyire ezt a győzelmet. Először már annak is örültünk, hogy bekerültünk a döntőbe. Aztán úgy éreztük, hogy egy ilyen tornán a Himnuszt hallgatni a mérkőzés előtt, hogy ennyi ember kilátogatott azért, hogy minket nézzen, nem elégedtünk meg azzal, hogy csak a második hely legyen esetleg a miénk. Ez egy plusz motivációt, erőt adott a csapatnak, és szerintem ennek köszönhetjük a győzelmet.

Dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a Carissa Kupa egy nagyon fontos rendezvénye Dunaújvárosnak, a nemzet sportvárosának.

Tizenötödik alkalommal rendezte meg ezt a tornát a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, hagyományt teremtettek és jól is ápolják. Huszonnyolc csapat vett részt az ország idei első nagyszabású kispályás labdarúgó tornáján.  Majdnem nemzetközivé vált, hiszen Erdélyből is érkezett volna csapat, ám az időjárási-szervezési körülmények miatt végül nem jöttek.

Azt kívánom a DLSZ-nek, hogy ugyanolyan sikerrel folytathassák azt a társadalmi felelősségvállalási programot, amellyel az elmúlt évek során segítettek már például életmentő készülékek vásárlásában, a Jószolgálati Otthon, vagy mint most, a Dunaújvárosi Mentőállomás támogatásában, mert ezek kiemelten fontos célok. Egyeztettem Cserna Gábor polgármesterrel, és a tornán összegyűlt nyolcszázezer forintot a közgyűlés támogatásával kiegészítjük, így egymillió forintot kaphat a Dunaújvárosi Mentőállomás alapítványa. - Dr. Galambos Dénes

Kovács Judit, a Dunaferr SE elnökségi tagja szerint az ilyen rendezvényeknek óriási szerepe van a közösségformálásban.

Fontosak ezek az események, hiszen összefogja, összetartja az embereket, sportolásra vagy éppen szurkolásra buzdítják a társaságokat. A sport részét tekintve úgy érzem, sikerült a tavalyi tornát felülmúlni, erős volt a mezőny, itt volt a művész válogatott és a Sport TV csapata, és rengeteg szurkoló is kilátogatott a programra. A jótékonyságra pedig szükség van, a Carissa Kupával idén a Dunaújvárosi Mentőállomást támogatjuk. Ezek a rendezvények nagyon jó utat mutatnak arra, felhívják a figyelmet arra, hogy segítsük őket, róluk is gondoskodjunk. - Kovács Judit

Reszegi Imre, a Dunaújvárosi Mentőállomás vezetője az adomány átvétele után köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették, támogatták munkájukat. Idén márciusban új mentőautót kap az állomás és annak felszerelésére, eszközök vásárlására fordítják a pénzt.

Szerző: Vass Ádám
Fotó: Ónodi Zoltán
Forrás: Dunaújváros Online

Kategória