Együtt életeket menthetünk! Jótékonyság a Dunaújvárosi Mentőállomás számára

Jótékonyság a Dunaújvárosi Mentőállomás számára

XV. Carissa Kupa – 2017. Január 6-7-8.
Dunaújváros Sportcsarnok

Ismét jótékony célokat fogalmaz meg a Carissa Kupa, az ország egyik leghíresebb és méltán az egyik legelismertebb kispályás labdarúgó tornája. Az immár rendszeresen hatalmas érdeklődés mellett zajló sportesemény ezúttal a Dunaújvárosi Mentőállomás munkáját kívánja támogatni a rendezvény bevételeivel.

A kispályás foci torna szervezőinek szándéka, hogy segítsék a mentőszolgálat műszaki állapotának fejlődését, a dolgozók jobb munkakörülményeinek megteremtését és ezzel együtt javíthassák a mentés színvonalát. Reszegi Imre mentőtiszt, a Dunaújvárosi Mentőállomás vezetője elmondta, hogy 2017 márciusában új mentőautót kap az állomás és annak felszerelése, munkába állítása nagyon nagy terhet jelent a szolgálatnak. A mentéshez elengedhetetlenül szükséges LIFEPAK 15 típusú defibrillátor EKG monitorral, az infúziós pumpák és az LSU motoros szívó alapfelszerelése egy rohamkocsinak. Mivel az életmentés egyik legfontosabb részét képezik a szállítási feladatok, ezért döntő fontosságú ennek megszervezése és működtetése. Szinte hihetetlen, hogy Dunaújvárost és az agglomerációt figyelembe véve mintegy 125 000 (!) embert látnak el szükség esetén a Dunaújvárosi Mentőszolgálat munkatársai.

A betegek, sérültek helyszíni ellátása és szállítása különleges szakmai, gyakorlati és műszeres felkészültséget igényel. Mindannyiunk érdeke, hogy a mindennapi helyzetekben munkájuk körülményei, feltételei megfelelő színvonalú és minőségű lehessen. Ebben kíván segíteni ismét az amatőr sportolók és a focisták nagy közössége, valamint a Carissa Kupa. Egy-egy felépült embertársunk vagy éppen egy megmentett kisgyermek mosolya mindannyiunk jó szándékának eredménye lehet. Együtt életeket menthetünk!

Segítséged előre is köszönjük ⚽️❤️?

Évszám