Három napon át kispályás labdarúgó fesztivál Dunaújvárosban

Sajtótájékoztató: dr. Dorkota Lajos, Galambos Dénes és Cserna Gábor

Az országos hírnévvel bíró Carrisa Kupa szervezői, védnökei és támogatói tegnap közös sajtótájékoztatón mutatták be a tornát.

Büszkék lehetünk erre a sportrendezvényre, amely évről évre folyamatosan fejlődött, és immáron határon túlról is felkeltette jó pár csapat érdeklődését. Dicséret illeti a szervezőket, akik elvégezték e munkát, és most is kitettek magukért, hiszen egy minden bizonnyal felejthetetlen sportélményben is részük lesz a tornára kilátogatóknak, hiszen a Zöld Sasok, azaz a Fradi öregfiúk válogatottja mérkőzik meg a Kohász, illetve a Dunaferr bajnokaival. A Ferencvárost mindig örömmel látjuk vendégül, főleg ha vereséggel távozik – vezette fel némi esélylatolgatással a sajtótájékoztatót dr. Dorkota Lajos, a MEKH elnöke, a Carrisa Kupa fővédnöke.

Schneider Béla, az MLSZ Fejér megyei igazgatóságának igazgatója beszél

Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere felszólalásában a seregszemle mögött álló Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség évtizedek óta eredményes munkáját méltatta, kiemelve a szövetség társadalmi szerepvállalását és közösségépítő jellegét. A polgármester, aki egyben védnöke is a tornának, elmondta Ausztriából, az erdélyi Kézdivásárhelyről, valamint testvértelepülésünkről, Vukovárról is érkeznek csapatok.

Ughy Márk (balra), a Dunaferr Vasas csapatának kapitánya, Schneider Béla, az MLSZ Fejér megyei igazgatóságának igazgatója, Petrás Gábor szervező, Nemes Ferenc vállalkozó a torna kiemelt támogatója, dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő, a torna védnöke, dr. Dorkota Lajos, a MEKH elnöke, a Carissa Kupa fővédnöke, Cserna Gábor polgármester, védnök, Tóth Imre szervező és Gróf András, a Dunaferr SE bajnok labdarúgócsapatának korábbi ügyvezetője a Kiskohász étteremben tarott hétfői sajtótájékoztatón.

A kispályás futballfesztivál másik fővédnöke, dr. Galambos Dénes, a térség országgyűlési képviselője az esemény jótékonysági céljait mutatta be. Mint fogalmazott, a torna felhívásának jelmondata: „Veletek szebb a világ” is mutatja, hogy a szervezők, a támogatók is elkötelezettek annak érdekében, hogy a kupa bevételéből, felajánlásokból egy úgynevezett Snoezelen – terápiás és relaxációs – szobát alakítanak ki a beteg gyermekek számára a Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben.
Schneider Béla, az MLSZ Fejér megyei Igazgatóságának igazgatója a Carissa Kupa jelentőségét emelte ki, amelynek kiemelt szerepe van az egész megye labdarúgóéletében.

Már nagyon készül a szervezők részéről Tóth Imre és a Dunaferr Vasas kispályás labdarúgócsapatának kapitánya, Ughy Márk is
Fotós: Ady Géza

Nemes Ferenc vállalkozó, a kupa kiemelt támogatója elmondta, a gazdaság szereplőinek kötelességük támogatni az ilyen és ehhez hasonló sporteseményeket, amelyek több száz sportembert és remélhetően több ezer szurkolót szólítanak meg, sőt egy jótékonysági esemény is kapcsolódik a rendezvényhez. Az üzletember ígéretet tett arra is, hogy cégével a jövőben is a Carissa Kupa mögött állnak majd.

Számos trófea talál majd gazdára az előttünk álló hétvégén

Két éve a Videoton FC, tavaly a Médiaválogatott volt az ellenfelünk, most pedig a Fradi öregfiúkkal csatázhatunk. A Ferencvárossal mindig is parázs meccseket vívtunk, ez várhatóan most sem lesz másként. A Kohász és a Dunaferr bajnokait korábbi sikeredzőnk, Egervári Sándor irányítja majd, a csapatban pedig ott lesz többek között Lengyel Ferenc, Éger László, Tököli Attila, Lehota István is – szólt a vasárnap 16 órakor kezdődő gála hazai várakozásairól a Gróf András, a Kohász korábbi labdarúgója, valamint a Dunaferr bajnokcsapatának egykori ügyvezetője.

A Carissa Kupa szervezőinek részéről Tóth Imre felidézte, hogy a Zöld Sasok is komolyan veszik a valóban sporttörténetinek ígérkező derbit, hiszen a közönség ismét Fradi-mezben láthatja majd többek között Lipcsei Pétert, Lisztes Krisztián, Dragóner Attilát és Nyilasi Tibort is. A gálameccsek sorát a DPASE és a dunaföldvári Holler FC U9-es utánpótlás korosztályú csapatainak találkozója nyitja majd.
Petrás Gábor, a torna főszervezője kiemelte, a háromnapos tornára, így a gálamérkőzésekre a belépés díjmentes, ám aki teheti, vásároljon majd minél több tombolát, hiszen azzal a Móra iskolában tervezett beruházást támogatja, másrészt, a felajánlásoknak köszönhetően 15 ajándék várja majd a tombolatulajdonosokat több mint 600 ezer forint értékben.

A pénteken kezdődő Carissa Kupán összesen 32 csapat lép pályára, a maratoni kispályás torna pénteken délután fél négykor kezdődik majd a Dunaújvárosi Egyetem sportcsarnokában, a találkozók többségét, így gálameccseket, illetve a döntőt már a Dunaújváros Sportcsarnokban rendezik majd. A korábbi évekhez képest változást jelent, hogy a legjobb 16 csapat után már – a Bajnokok Ligájához hasonlóan – sorsolással dőlnek el a párosítások a kieséses szakaszban. A sajtótájékoztatót, a kupa tavalyi győztese, a címvédő Dunaferr Vasas Kispályás labdarúgócsapatának kapitánya, Ughy Márk zárta, aki felidézte, tavaly roppant nehéz, kiélezett küzdelemben sikerült elhódítani a trófeát, amelyet idén meg akarnak védeni a trónkövetelőktől.

Forrás: DUOL Dunaújvárosi Hírportál
Fotós: Ady Géza

Évszám
Kategória