Az élmény, ami többet ad…

Az élmény, ami többet ad… Carissa Kupa

Amikor véget ér egy olyan nagyszabású sportesemény, mint a XV. Carissa Kupa, akkor önkéntelenül is gondolatok ébrednek a résztvevők, a szereplők, a közreműködők, a szurkolók fejében. Mire gondol vajon az a kis 10 éves labdarúgó, aki életében először lép pályára zsúfolt lelátók előtt? Nyilván arra: labdarúgó akarok lenni!

És mi jut eszébe a nézőknek a színes forgatag, a nagyszerű mérkőzések láttán? Valószínűleg az, hogy jövőre is eljövök! Természetesen tovább lehet gondolni mindezt, azonban sokkal érdekesebb, hogy miben egyezik valamennyi vélemény. Teljesen biztos, hogy az „Újra részese akarok lenni!” a kulcsmondat. A Carissa Kupa, minden alkalommal, olyan élményekkel gazdagít, melyek miatt érdemes újra és újra eljönni, jelen lenni, leülni a lelátóra, felhúzni a futball-cipőt, összekészíteni az egészségügyi ládát, bekapcsolni az eredményjelzőt, vagyis részévé válni a nagy egésznek. Amikor elindult ez a rendezvénysorozat, nem arról volt szó, hogy elkezdtünk hinni valamiben, ami majd egyszer nagyon nagy eseménnyé válik, hanem „csak” focizni akartunk egy hétvégén – közösen, ahogy szoktunk.

Ezek a szempontok az első néhány évben nem is nagyon változtak és ez alapvetően rendben is volt így. Aztán szép lassan elindult valami, amit nem is lehet nagyon megmagyarázni. Az történt ugyanis, hogy tényezővé, fontos, várva-várt eseménnyé kezdett válni a Carissa Kupa. Nívó lett részt venni rajta, és valahogy olyan hangulatot teremtett, amit csak itt volt (van), amit csak itt lehet érezni.

Sokan mondják is már újabban: „Carissa élmény” és ez a legszebb, a mindent elmondó gondolat. Ez, amit nem kitalálunk, hanem a résztvevők fogalmazzák meg maguktól, talán akaratlanul is kimondva azt, amit valójában is jelent ez a futball-ünnep. A Carissa Kupa ugyanolyan rendezvény volt, mint a többi huszonegynéhány, amit Dunaújvárosban (a vidéki városok tekintetében ez elképesztően nagy szám) szerveznek a labdarúgó szövetség munkatársai minden évben.

Aztán egy idő után már nem olyan volt. Több lett, talán jobb is lett, de mindenképpen elkezdett egy önálló útra lépni és magával ragadott nagyon sokunkat. Kérdezték is többször, hogy miért lett a Carissa Kupa ilyen sikeres és népszerű?

A válasz nagyon egyszerű: Tőlünk, mindannyiunktól, vagy éppen pont a kérdést feltevő érdeklődőtől, vagyis egy kicsit mindenki tett hozzá és így érkezett meg néhány évvel ezelőtt a „Carissa élmény”, ami reméljük, hogy még nagyon sokáig itt fog lebegni Dunaújváros felett…

Kategória