Carissa Kupa 2018 - ezúttal a Móra iskolát segítjük

Sajtótájékoztató a Móra Ferenc Általános Iskolában

A Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedgógiai Módszertani Intézményt támogatják az idei Carissa Kupával, a jótékonysági kispályás labdarúgó torna bevételéből, a felajánlásokból egy úgynevezett Snoezelen (terápiás és relaxációs) szobát alakítanak ki a beteg gyermekek számára. A január 19-21. közötti, immár határokon átívelő sportesemény jótékonysági céljának részleteit sajtótájékoztató keretében ismertették a szervezők.

Tóth Imre, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ) Társadalmi felelősségvállalási bizottságának elnöke úgy fogalmazott, ismét egy olyan jótékonysági célt tűztek ki, amely szívet melengető, hiszen beteg gyermekeknek szeretnének segíteni. A bizottság részéről már kétszázezer forintot felajánlottak a jótékonysági alapba. A csapatok nevezési díjának 10 százaléka, valamint a tombolaeladásból származó bevétel és az egyéb adományok is növelni fogják az összeget. Tóth Imre arról is szólt, hogy minden egyes rendezvényhez igyekeznek országosan ismert személyeket is megnyerni, így az idei kupa mellé álltak a Ferencvárosi Zöld Sasok, Berki Krisztián is.

Ismét jótékony célokra gyűjtenek a szervezők
Ismét jótékony célokra gyűjtenek a szervezők

Dr. Galambos Dénes, térségünk országgyűlési képviselője örömmel vállalta a kupa fővédnöki szerepét. Kiemelte a szövetség példaértékű munkáját, illetve azt a profi szervezést és személyes odaadást, amellyel a Carissa Kupát is megrendezik már évek óta. Azt is mondta, hogy mint mindig, most is nemes célt tűztek ki a tornával, az úgynevezett Snoezelen szoba a gyermekek készségfejlesztését szolgálja. Hozzátette azt is, hogy ez a hagyományos év eleji kispályás labdarúgó torna már határokon átívelő, hiszen Ausztriából, Horvátországból és Szerbiából is érkeznek csapatok.

A csoda szoba kivitelezését a GBB Zrt végzni, amelynek tulajdonosa, Nagy Zsolt
A Snoezelen csodaszoba kivitelezését a GBB Zrt végzi

Alpekné Major Valéria, a Móra iskola igazgatónője elmondta, még tavaly ősszel kereste fel őt a szövetség vezetése, hogy a kupával a Móra iskolát szeretnék támogatni, amelyet ők hihetetlen örömmel fogadtak, és hálásak érte. Az igazgatónő arról is szólt, hogy a várható adományból több kisebb eszközt is vásárolhatnának, de egy régi álmukat szeretnék belőle megvalósítani: egy Snoezelen szobát alakítanának ki, amely elsősorban az autista és a halmozottan sérült gyermekek fejlődését szolgálja. Még nincs sok ilyen szoba Magyarországon, de rendkívül hasznos, ugyanis egy valamennyi érzékszervre ható terápiás és relaxációs szobáról van szó. Fehér Henrietta gyógypedagógus hozzátette, itt sikerélményeket kaphatnak a gyermekek, amelyek sokat jelentenek nekik, és segíti őket a fejlődésben. A 14 négyzetméteres szoba kialakítását már elkezdték, a kivitelezést a GBB Zrt. végzi, amelynek tulajdonosa, Nagy Zsolt elmondta, mindig szívesen segítenek egy-egy nemes cél elérésében, és most is örülnek, hogy részesei lehetnek ennek a jótékonysági akciónak.

Kovács Judit mentorként segíti a kupa sikeres lebonyolítását
Kovács Judit mentorként segíti a kupa sikeres lebonyolítását

Kovács Judit, a DVG Zrt. igazgatósági tagja mentorként segíti a kupa megszervezését, lebonyolítását. Mint azt elmondta, a közelmúltban személyesen is megnéztek egy ilyen Snoezelen szobát Martonvásáron, hogyan-miként lehet kialakítani. Egy ilyen szoba attól lesz jobb, ha minél több fejlesztő-eszközzel rendelkezik, minél érdekesebbek a gyermekek számára. A Móra iskola szobájába olyan eszközöket terveznek, mint például labdamedence, hangszórók, többféle színben világító lámpák, fényfüzér, tapintófal, szekrény az illataromás dolgoknak, hinta, lávalámpás buborékoszlop. Ezekkel mind-mind a gyermekek érzékszerveire ható játékokat tudnak végezni.

Petrás Gábor, dr. Galambos Dénes, Tóth Imre
Petrás Gábor, dr. Galambos Dénes, Tóth Imre, Alpekné Major Valéria, Nagy Zsolt

Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára megköszönte mindazok munkáját, akik segítik a Carissa Kupa létrejöttét, és támogatják a jótékonysági célt. Ízelítőként azt is mondta, hogy mintegy félmillió forint értékű tombolanyereményeket fognak majd kisorsolni, a fődíj pedig egy kétszemélyes belépő lesz a Real Madrid CF - RC Celta de Vigo labdarúgó mérkőzésre. Ezen kívül több meglepetéssel, programmal is szolgálnak majd a kilátogatóknak, ezek részleteit egy későbbi sajtótájékoztató keretében ismertetik.

Szöveg: Dunaújváros Online
Fotók: Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség

Évszám
Kategória