Tengernyi segítség - XVII. Carissa Kupa Sajtótájékoztató

XVII. Carissa Kupa Sajtótájékoztató

A Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének igyekeznek segítséget nyújtani a XVII. Carissa Kupa szervezői a január 4. és 6. között sorra kerülő 32 csapatos nemzetközi kispályás labdarúgó tornán.

Immáron 17. alkalommal rendezik meg 2019. január 4. és 6. között a Carissa Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó tornát, melyre az ország minden részéről, sőt még külföldről is érkeznek csapatok Dunaújvárosba. Ahogy azt az elmúlt években megszokhattuk, a háromnapos viadal nemcsak a sportról, hanem a jótékonyságról is szól: a szervezők idén a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének igyekeznek segítséget nyújtani.

Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára

"A DLSZ Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának döntése volt, hogy a 2019-es Carissa Kupán a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetét támogassuk. Óriási munkát végez a helyi szervezet Dunaújvárosban, megérdemli a segítséget, melyhez a bizottság 200.000 forinttal járul hozzá, ráadásul a viadalon induló 32 csapat nevezési díjának tíz százaléka, valamint a tombola teljes bevétele is a támogatói alapba kerül. A tombola fődíja idén egy kétszemélyes belépő lesz a Hertha – Dortmund német bajnoki mérkőzésre, mely után lehetőség lesz közös fényképet készíteni a berliniek vezetőedzőjével, Dárdai Pállal is. Vendégcsapatként ezúttal a Bp. Honvéd gárdája méri össze erejét a Dunaújvárosi Kohász öregfiúk együttesével. Nagyon köszönjük támogatóinknak azt, hogy idén is meg tudjuk rendezni a viadalt, s külön jár a köszönet a torna védnökeinek, dr. Dorkota Lajosnak, Dunaújváros és Fejér megye díszpolgárának, dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztosnak, valamint Cserna Gábor polgármesternek is azért, hogy a Carissa Kupa mögé állnak és támogatják a rendezvényt."

Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Vezetője

"Mióta megtudtuk, hogy mi leszünk a Carissa Kupa támogatottjai, nem hagy nyugodni az a gondolat, hogy ennyire mellénk álljon valaki. Petrás Gábor az "Egy csepp segítség"" mottót adta a rendezvénynek, ami nem igaz, nekünk ez tengernyi segítséget jelent, s nagyon sokan el sem tudják képzelni, hogy ez nekünk milyen sokat fog segíteni. Talán még most sem hiszem el, hogy most mi leszünk a másik oldalon, s rajtunk segítenek. Óriási öröm ez számunkra, egyfajta elismerése annak a munkának, amit kollégáinkkal az elmúlt években elvégeztünk."

Szűcsné Szigeti Hedvig, a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei igazgatója

Nagyon köszönjük, hogy a Carissa SE szervezői idén a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei szervezetét, azon belül is a Dunaújvárosi Területi Szervezetét választották ki támogatásuk céljául. Ezúttal egy olyan szervezet kap támogatást, amely azon dolgozik, hogy az embereknek segítsen, s az emberek mindennapjait jobbá tegye. Óriási megtiszteltetés ez nekünk, ráadásul a Carissa Kupán még többen megismerhetnek minket, még közelebb kerülhetnek hozzánk az emberek.

Forrás: Dunaujvaros.com
Szerző: Spigott
Fotó: DLSZ

Évszám
Kategória