Minden szinten csúcsjavítás

Petrás Gábor Carissa Kupa főszervezője

Január 4. és 6. között rendezte meg a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a XVI. Carissa Kupa nemzetközi kispályás labdarúgó-tornát. Petrás Gáborral (képünkön), a DLSZ főtitkárával beszélgettünk a kupa kapcsán.

- Minden szinten rekordot döntöttünk. A jótékonysági akciónk bevétele még sohasem érte el a kétmillió forintot, most igen. Ilyen erős mezőny még nem volt, ebből kiindulva a színvonal sem volt ilyen magas, mint most. Arra sem volt még példa, hogy a nevezések megkezdése után egy héttel már vissza kellett utasítani kérelmeket. Annyira népszerű a Carissa Kupa az országban, hogy Balmazújvárosban el kellett halasztani egy tornát, mert mindenki ide akart jönni játszani.

A Carissa Kupa minden évben arról is szól, hogy a szervezők, a résztvevők minden évben jótékonykodnak. Adott a kérdés: mi alapján döntenek arról, hogy kit segítenek.

- Sok kérés fut be a DLSZ-hez, mi ezek után kérjük az érdeklődő szervezetet, magánszemélyt, adjon be egy pályázatot. Van egy szakmai bizottságunk, amely dönt arról, hogy hol lenne az adott évben a legjobb helyen a segítség. Idén a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Terület Szervezetét támogattuk, az akciónk szlogenje az "Egy csepp segítség" volt. Azt hiszem jól döntöttünk, mivel a Vöröskereszt az, amely rengeteget segít az embereknek. A helyszínen 1 085 500 forint jött össze a csapatok nevezési díjának egyrészéből, a tombolából és a különböző felajánlásokból. Ezt egészítette ki Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere kétmillió forintra, nagyon szépen köszönjük neki, hogy ennyire mellé állt a kezdeményezésünknek.

Végezetül álljon itt azok névsora, akik felajánlásokat tettek, megérdemlik

DLSZ TÁRSADALMI FELELLŐSSÉG VÁLLALÁS BIZOTTSÁGA, A BENEVEZETT CSAPATOK, GLOBÁL BIG BULDING ZRT., RONEKO KFT., DAV ZRT. FERROBETON ZRT., GRABARICS KFT., HARDFERR BAU KFT., KÖDI GENERÁL KFT., K-MAX PLUSZ KFT., KAMONDY MÁRTON, HORVÁTH ATTILA, PRIBIL SÁNDOR, TONKA PÉTER, WEISZ GYÖRGY, KISS MILÁN, MRÁZ BALÁZS ÉS CSALÁDJA, ADOMÁNYLÁDA, TOMBOLA, CSERNA GÁBOR DUNAÚJVÁROS MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE.

Évszám