XVII. Carissa Kupa
XVII. Carissa Kupa
"MINDENKIT ÖSSZEKÖT" – Nemzetközi Jótékonysági Kispályás Labdarúgó Torna Dunaújváros 2019. január 4-5-6.
Jótékonysági Sportrendezvény
Jótékonysági Akció
"EGY CSEPP SEGÍTSÉG" – Idén a jótékony akciónkkal a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Terület Szervezetét kívánjuk támogatni!
Értékes Nyeremények
Értékes Nyeremények
Főnyeremény egy két főre szóló belépőjegy a Hertha BSC – Borussia Dortmund német Bundesliga labdarúgó mérkőzésre!
A királynő serlege
A királynő serlege
Jelentkezz csapatoddal és vidd el a Carissa királynő serlege mellé járó 300.000 forintos fődíjat!
Büfé és Shop
Carissa Büfé és Shop
Hot dog, hamburger, üdítő, csoki, sör, szendvics, póló, duda, tapsoló, nyakpánt, karkötő és toll!
Carissa Kupa Élménye
Családi Programok
Ingyenes arcfestés, véradás, gálaműsor, tombola, gálamérkőzések, zenei előadás, ajándéklabdák és zsibongás!

Carissa Kupa: Most azokat támogattuk, akik eddig a másik oldalon álltak

Cserna Gábor Dunaújváros polgármestere

Dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos

Az esemény védnöke így összegezte a tapasztalatait: – Szép dolgokat láttam ezen az eseményen, ami mára már nemzetközivé vált, s aminek idén is szívesen vállaltam a védnökségét. Nem is akármilyen résztvevőket üdvözölhettünk, hiszen a döntőt egy Erdélyből érkezett csapat játszotta, amely a második helyet érte el. Ez a hagyományait megőrző, de azokat folyamatosan fejlesztő rendezvény, amit Petrás Gábor és kollégái a DLSZ keretein belül létrehoztak, nagyon fontos a számunkra. Pörgősen bonyolították le, de annyi csapat indult a megmérettetésen, hogy azzal már valószínűleg a felső nevezési létszámig jutottak el. Színvonalas, élvezetes meccsek után, kiváló volt a gála és a döntő mérkőzés is. Számomra nagyon fontos volt a rendezvény egyik mottója, az „Egy csepp segítség!”, ami meghallgatásra került a támogatók és a megjelentek részéről is, hiszen ezért gyűlhetett össze ez a jelentős összeg. Nagyon nemes célra fordítják.

A jótékonysági esemény másik védnöke Cserna Gábor volt

Dunaújváros polgármestere látható örömmel vett részt az eseményen. Az egybegyűltekhez intézett szavai nem kis büszkeségéről is tanúskodtak. A vasárnap esti záró ceremónián többször átvette a kezdeményezést, és bejelentéseit lelkes tapssal fogadták a résztvevők. Ezek között volt a támogatási összeg megemelése, valamint a dobogón végzett csapatok megajándékozása egy-egy hét pihenési lehetőséggel a város üdülőiben.

Jótékonyság és foci a középpontban

A Carissa Kupa az elmúlt évek alatt már nemzetközivé szélesedett ki, hiszen Kárpátaljáról, Erdélyből és a Délvidékről, a Vajdaságból is érkeztek a versenyen induló csapatok. Köszönet a helyi labdarúgó-szövetségnek, amely ismét megszervezte az eseményt. Mindig találnak egy nemes célt. Ebben az évben a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Terület Szervezetét támogatják a befolyt összeggel. Ebben az az érdekes, hogy eddig azt szoktuk meg, hogy mindig ők segítenek, most viszont az ő munkájukat, a véradás lehetőségét ismeri el a rendező szervezet. Köszönet a sportolóknak, hiszen ők nevezési díjat fizettek, és a szurkolóknak, akik a tombolával járultak hozzá a bevételhez. A befolyt összeget az önkormányzatunk egészíti ki egy még ettől is jelesebb összegre, kétmillió forintra. Minden kedves helyi sportszerető olvasónak jó egészséget, és sporteseményekben és sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok

– fogalmazott Cserna Gábor.

Egy csepp segítség!

Ez volt a mottója az idei év első, jelentős társadalmi sporteseményének városunkban, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség által szervezett és lebonyolított XVII. Carissa Kupának a hét végén. A megjelölt egység a közös jó szándék eredményeként, tengernyivé gyarapodott. Nagysikerű, példát adó rendezvény volt. – A XVII. CARISSA KUPA vendégei az odományok mellett a vérükkel is segítettek.

Dr. Fábián Károly helyettes államtitkár

Az idei kupán dr. Fábián Károly, az egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár, a Fejér megyei Vöröskereszt elnöke is megjelent. – A dunaújvárosi Vöröskereszt Feth Katalin vezetésével példamutató munkát végez. Ezért nagyon örülök, hogy ők lettek a kedvezményezettjei a mostani karitatív akciónak. Nagyon fontosnak találom, hogy ezen az eseményen ilyen központi helyet kapott a véradás. Minden hasonló alkalommal, ahol ilyen sok ember megjelenik, kellene ilyen lehetőséget szervezni.

A vérre szükség van, és kevés áll a rendelkezésre. A véradók száma az utóbbi időkig folyamatosan csökkent, pedig nagy szükség lenne rájuk. Az itteni véradási akció nagyon jó és követendő példa lehet. Nem ámítunk senkit, hiszen a tűszúrás egy kicsit mindenképpen fájdalmas, de amit a donor ilyenkor ad egy másik embernek, az az egészet elfelejteti. Ezt a lehetőségét mi is egy nagyon jó, pozitív reklámnak találjuk. Mindenütt ott vagyunk, ami fontos Dunaújváros polgárai szempontjából. Itt a mennyiség és az elv is nagyon fontos. Csak a példaként: ha harminc ember vért ad, azzal már közel száz életet lehet megmenteni. És ha csak egynek is segítettünk, már megérte!

– dr. Fábián Károly

Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt dunaújvárosi szervezetének vezetője örült az esemény kínálta, kellemesen szokatlan szerepcserének

Azért mondom kellemes szerepcserének, mert általában mi vagyunk a segítő oldalon, és most mi kaptuk azt! Először nem is nagyon tudtam ezzel mit kezdeni, hiszen ez a mi dolgunk szokott lenni. Furcsa, de örömteli volt azzal szembesülni, hogy valaki észrevette, mi mennyit dolgozunk. Haladnunk kell a korral, új donorokat kell találnunk, és ebben a Carissa Kupa korábbi rendezvényei is a segítségünkre voltak, hiszen azokon is megmutathattuk magunkat, és népszerűsíthettük a véradást. Szükségünk volt erre a támogatásra, hiszen a munkánk ellátásához új eszközök beszerzésére is szükségünk van.

– Feth Katalin

Adománytábla

2 millió 38 ezer forint

Cserna Gábor polgármester és a város segítségével a tombolán összegyűlt összeg 2 millió 38 ezer forintra egészült ki. Ez a pénz nagyon számottevő számunkra. Olyan eszközökre szeretnénk elkölteni, amivel a munkánkat még hatékonyabbá tudjuk tenni. Jelenleg ennyi munkatársra mindössze egy számítógépünk van, tehát biztosan beszerzünk egyet. A véradás mellett hasonló fontosságú az elsősegélynyújtás oktatása, ezért az ahhoz nagyon szükséges kivetítő megvásárlására is sor kerülhet. Köszönöm ezt a nagy segítséget mindenkinek, aki valamivel is hozzájárult.

Petrás Gábor, az esemény főrendezője az eredményhirdetés és a program végeztével alig győzte fogadni a gratulációkat!

Fantasztikus érzés. Nagy munkán vagyunk túl, hiszen komoly feladat volt megszervezni, ennyi embert megmozgatni, egy családbarát rendezvényen nekik örömöt szerezni, ahol még a vesztes sem szomorkodott. Több hónapos munka végére értünk. A Carissa Kupa mindenkinek szólt, és aki tudott, hozzátette, ami a módjában állt. A néző a szurkolását, a játékosok a kiváló teljesítményüket, a támogatók pedig a nélkülözhetetlen segítségüket. Hihetetlen összeg gyűlt össze az idei kedvezményezett javára, ez is a közös teljesítménynek köszönhető.

Az adomány jelentős része a tombolaszelvény megvásárlóitól származik, az elért kétmillió forintos határig Cserna Gábor polgármester javaslatára a város egészítette ki. Ez is fantasztikus, példaértékű cselekedet volt. Az éves munkánkban természetesen ez a legjelentősebb kihívás, ezért máris megkezdtük a jövő évi esemény előkészítését. Ebbe máris sok új gondolatunkat építjük bele. Nagyon izgalmas a feladat, mivel reméljük, a jövő évi kupanapot is ezen a helyszínen, de már Magyarország legragyogóbb, megújult csarnokában bonyolíthatjuk le.

– Petrás Gábor

Nagy Zsolt, a Global Big Building Zrt. ügyvezető igazgatója, mint a rendezvény arany fokozatú támogatója is elégedetten zárta az eseménydús három napot

Egész életem összefonódik a sporttal. Korábban kézilabdáztam, majd a foci került közel hozzám. A Dunaújváros PASE fejlődésében dolgoztam az első osztályba kerülésükig, majd a kispályás foci következett. Azóta, ha labdáról és támogatásról van szó, amikor tudok, segítek. Támogatóként elégedett vagyok, de azért szerettem volna, ha a csapatom, a GBB Zrt. előrébb végzett volna, de nagyon erős volt a mezőny. Sajnos korán összekerültünk a második helyezettel, és akkor búcsúztunk. Nem szeretek veszíteni, de a vereséget méltósággal kell viselni. A közönség szemével is tudom nézni az ilyen eseményeket, de csak addig, amíg nem a padon ülök.

– Nagy Zsolt

Dr. Sürü Renáta, Dunaújváros jegyzője rendszeres szurkolója a focinak

Mindennel maximálisan meg vagyok elégedve, hiszen fantasztikus volt a szervezés és magas színvonalúak a mérkőzések. A személyes beszélgetések során, akár hazai, akár külföldi vendégekkel találkoztam, olyan elismeréseket kaptam ugyanezen dolgokról a város vezetése iránt, amire nagyon büszke vagyok. Örülök, hogy részese lehettem ennek az eseménynek. Magam is csatlakoztam a megjelentekből jelentkező véradókhoz, és büszke vagyok rá, hogy ilyen sokakkal együtt ezt is megtettem.

– Dr. Sürü Renáta

Fekete Róbert a győztes Mad-Dogs csapat nevében nyilatkozott

Egy tornát mindig nagyon nehéz megnyerni, most is így alakult. Az egyenes kieséses sorozatban már nem szabad vereséget szenvedni. Nem hibázhatsz, valóban kicsit szorosnak tűnhet az eredmény, mert csak ötvennégy másodperccel a vége előtt lőttük a döntő gólt! Egy kicsit szorosnak tűnhet, de azt gondolom, hogy az egész meccsen jobban akartuk a győzelmet, folyamatosan mentünk előre, hogy elérjük a céljainkat.

– Fekete Róbert

Jövő évben akár pályára is lépne

Szabó József lelkes szurkolóként élvezte végig a mérkőzéseket. – Ez az első alkalom, hogy itt vagyok, és örömmel látom, ez nagyon jól szervezett, kiváló hangulatú esemény. Kicsit fájt is a szívem, hogy a lelátóról kellett néznem. Harmincnégy évesen sok okom volt arra, hogy ne vállaljam a játékot, de úgy látom, hogy jövőre én is pályára lépek. A végjáték előtt beszélgetünk, de szerintem a Mad-Dogs nagyon esélyes a végső győzelemre – jól ismerheti a focit, mert bejött a tippje.

Fotók: DLSZ
Cikk: DUOL

Évszám
Kategória