A budapesti Mad Dogs nyerte meg a nemzetközi XVII. Carissa Labdarúgó Kupát

Carissa Kupa döntő mérkőzés

Kétmillió forintot adott át a Carissa Kupát szervező Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének! Kiváló szervezés, fantasztikus hangulat, izgalmas, a végletekig kiélezett meccsek jellemezték az idei, immár XVII. Carissa kupát. Az idén is átlépte az országhatárokat a rendezvény, hiszen a 36 induló csapat között találtuk a vajdasági Csantavér, az erdélyi Kézdivásárhely, az ausztriai R-Bus, valamint a kárpátaljai Makkosjánosi csapatait is. A több, mint 500 játékos három napon át küzdött a vigaszág, vagyis az Acerbis, valamint a Carissa kupáért.

A rendezvény zárónapján jelen volt dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára, dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos, Cserna Gábor, városunk polgármestere, dr. Fábián Károly, az egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár, Dr. Sűrű Renáta jegyzőasszony, Hingyi László és Izsák Máté önkormányzati képviselők, Nemes Ferenc, a RONEKO Kft ügyvezetője, Bencsik István, az MLSZ Fejér Megyei Igazgatóságának Társadalmi elnöke, Fekete Mihály alezredes, Kalácska András, a DLSZ elnöke.

Döntő mérkőzés
Mad Dogs vs Kézdivásárhely SE

A vasárnapi zárónapon már a legjobbak kaptak szerepet, vagyis a legjobb 16 csapat, melyek az egyenes kieséses szakaszban bizonyították, hogy ezen a napon már minden a tétről szól. Arról, hogy mely csapatok lesznek a továbbjutók több alkalommal csak a büntetőlövések döntöttek, így várható volt, hogy az elődöntőkben is hasonló párharcok lesznek majd. Ebben a szakaszban hatalmas meglepetésre a Kézdivásárhely legyőzte a Dunaferr Vasast, majd a folytatásban az egyik esélyes, a Karmacsi Autó is búcsúzni kényszerült, akiket a Steelworkers győzött le.

Dunaferr Öregfiúk vs Budapest Honvéd
Dunaferr Öregfiúk vs Budapest Honvéd

A legjobbak közötti összecsapásokat két kiváló gálamérkőzés előzte meg. Elsőként a Dunaújváros PASE és a HOLLER UNFC U9-es fiataljai léptek pályára, majd következtek az igazi legendák, hiszen a Dunaferr bajnokai a Budapest Honvéd legjobbjait fogadták. A nézők így többek között láthatták Kovács Kálmán, Disztl Péter, Garaba Imre játékát Kuti László, Miskovicz Bálint és Lehota István ellen. A jó hangulatú gála után következett a döntő a Kézdivásárhely és a MAD Dogs között. Az aranymeccset végül a MAD Dogs nyerte, akik a három napi teljesítményükkel megérdemelten vehették át aranyérmeket.

Cserna Gábor Dunaújváros polgármesterének köszöntője
Cserna Gábor Dunaújváros polgármesterének köszöntője

Az eredményhirdetésen először Cserna Gábor fejezte ki köszönetét a szervezőknek, játékosoknak, támogatóknak. Beszédében kiemelte, hogy nagy öröm, hogy egy olyan szervezetet, a Vöröskeresztet támogatja ezúttal a rendezvény, ami mások segítségén dolgozik:

Köszönetem fejezem ki és egyben gratulálok a szervezőknek, résztvevőknek, hiszen ismét egy nagyszerű, immár a XVII. Carissa Kupán vagyunk túl. Ezen a nagyszerű rendezvényen is bebizonyította a DLSZ, hogy méltó a Dunaújvárosért Díjra. A rendezvényen mind a 36 csapat győztessé vált, melyek a határainkon túlról és az ország különböző pontjairól érkeztek városunkba. Nagy öröm, hogy a DLSZ ismét bebizonyította társadalmi szerepvállalását, hiszen ismét talált egy nemes célt, mégpedig a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének támogatását, akik számára összegyűlt egymillió forintos összeget Dunaújváros Önkormányzata másfél millió forintra egészít ki.

– Cserna Gábor polgármester

Cserna Gábor beszéde közben azonban az összeg 1.585.500 forintra nőtt, így egy újabb bejelentés következett, vagyis az összeget az önkormányzat 2.000.000 forintra egészítette ki. Ezt a hatalmas támogatást köszönte meg Dr. Fábián Károly, az egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár, aki szintén köszönetet mondott a támogatóknak, szervezőknek. Az ünnepség folytatásában az egyéni, majd a csapatdíjakat adták át. A meglepetéseknek azonban ezzel nem lett vége, hiszen Cserna Gábor bejelentette, az első három helyezett csapat mindegyike hivatalos egy egyhetes üdülésre az önkormányzat balatonszéplaki üdülőjében.

XVII. CARISSA KUPA - "MINDENKIT ÖSSZEKÖT"
VÉGEREDMÉNY
1. HELY MAD DOGS
2. HELY KSE KÉZDIVÁSÁRHELY
3. HELY SHELL DUNAÚJVÁROS
4. HELY STEELWORKERS
KÜLÖNDÍJAZOTTAK
JÁTÉKOS  BENTUM PÁUL (KÉZDIVÁSÁRHELY)
KAPUS  BUNDUK GÁBRIEL (KÉZDISÁVÁRHELY)
GÓLKIRÁLY  BÜKI BALTAZÁR 5 GÓL (MAD DOGS)
DÖNTŐ JÁTÉKOSA  BÜKI BALTAZÁR 5 GÓL (MAD DOGS)
CARISSA PILLANAT  SÁRKÖZI SZABOLCS (LÁZÁRLOVASPARK)
CARISSA + DÍJ  KÖDI GENERÁL KFT. CSAPATA
LEGJOBB DUNAÚJVÁROSI  NAGY MÁRK (SHELL DUNAÚJVÁROS)
ACERBIS KUPA - VIGASZÁG VÉGEREDMÉNYE
1. HELY  WORKING KFT.
2. HELY  SZÉCHÉNYI PÉKSÉG
3. HELY  CSANTAVÉR
DÖNTŐ JÁTÉKOSA  BALOGH ÁDÁM (WORKING KFT.)
Évszám
Kategória